Belépés - Regisztráció
 

Ajánlat feldolgozása

Adatok rögzítése

A beszállítók felé elküldött ajánlatra egy idő után választ kapunk. Ha a beszerzéshez kellettek az információk, további adatrögzítés nélkül használhatjuk fel a kapott ajánlatokat döntésünkhöz. Ha vevői ajánlatokhoz kértük az adatokat, lehetőségünk van a kapott információkat rögzíteni és a vevőszolgálat részére továbbítani.

  1. Tétel kiválasztása. A felső táblázatban válasszuk ki az a terméket, melyre ajánlat érkezett, az alsó táblázatban pedig válasszuk ki azt a beszállítót, akitől érkezett az ajánlat, majd nyomjuk meg az Enter billentyűt úgy, hogy az alsó táblázat legyen aktív (kiemelt színű).
  2. Adatok beírása. A megjelenő ablakban beírhatjuk az ajánlaton szereplő árat és szállítási időt, valamint megjegyzést fűzhetünk a tételhez.
  3. Mozgás a tételek között. A kis ablak jobb felső sarkában lévő nyilakkal vagy a PgUp és PgDn billentyűkkel anélkül lépegethetünk a tételek között, hogy be kellene csuknunk az ablakot. Alapesetben az alsó ablakban tudunk mozogni a különböző beszállítók között, de ha a kattintás vagy billentyű leütés közben a Ctrl billentyűt is nyomva tartjuk, akkor a felső táblázat tételei között lépegethetünk. Tehát a PgUp billentyűvel az alsó táblázatban ugorhatunk egy sorral feljebb lévő beszállítóra, míg a Ctrl+PgUp billentyűkkel a felső táblázatban léphetünk egy termékkel feljebb. Ezzel a módszerrel az ajánlaton lévő adatokat gyorsan felrögzíthetjük.

Ajánlat továbbítása

Ha felrögzítettük az ár és szállítási adatokat, nincs más dolgunk, mint továbbítani az adatokat a vevőszolgálat részére.

Az "Ajánlat továbbítása" gomb megnyomásával a tétel eltűnik a táblázatból, és megjelenik a vevőszolgálat modulban (további részleteket lásd "Beszállítói ajánlat" témakörénél).

  Kapcsolat - írjon nekünk!  |   Adatkezelés   |   Copyright: Z-Soft Kft.