Belépés - Regisztráció
 

Szerelés, gyártás

Esetei

Felmerülhetnek olyan beszerzési igények, melyeket összeszereléssel is ki lehet elégíteni. Ha a vevőszolgálaton a rendelés pillanatában nem voltak meg a szükséges alkatrészek, a rendelést előjegyzésbe kellett felvenni. Ha utólag megjöttek az alkatrészek, a beszerzésen mérlegelni lehet, hogy önálló beszerzésként vagy összeszereléssel szolgálják ki a vevői rendelést.

Az összeszerelést a "Műveletek | Összeszerelés" menüvel lehet kezdeményezni. A megjelenő ablakban a program kilistázza azokat a termékeket, melyeknek van alkatrészlistájuk (lásd katalógus leírásánál) és a raktárban található legalább 1 darab összeszereléséhez szükséges alkatrészmennyiség.

Ha egy olyan rendelési igényen álltunk, melynek összeszerelésére lehetőség van, a program ezt a terméket ajánlja fel, egyébként pedig a szokásos gyorskereséssel, a kezdőbetűk leütésével mozoghatunk a tételek között.

Az áru kiválasztása után megjelenik a "Szerelés" ablak, melyben elvégezhetjük a szükséges műveleteket. Az oldal két táblázatot tartalmaz.

  1. Előjegyzések. Azok a vevők találhatók itt, akiknek a termékből hagyományos előjegyzéssel történt a rendelés rögzítése. Ha nincs ilyen tétel, a táblázat nem látható, - ilyenkor az egész képernyőn a szerelési igények láthatók.
  2. Szerelési igények. Azok a tételek kerülnek ide, melyek az alkatrészek terhére, szerelésre ki lettek jelölve. Itt látszódnak a vevőszolgálaton szerelésre történt rendelések, és itt jelennek meg a raktárra történő szerelések is.

Műveletek

A funkciógombok mutatják, hogy milyen műveleteket végezhetünk.

Szerelésre kijelölés. Ezzel a gombbal raktárra szerelendő árumennyiséget jelölhetünk ki. Míg a vevőszolgálatban a vevői rendelést elégíthetjük ki úgy, hogy összeszereljük az árut, ezzel a funkcióval előre dolgozhatunk úgy, hogy még a vevői rendelések előtt összeszereljük az árut.

Előjegyzett igény szerelése. Ha vásárláskor alkatrészhiány miatt a vevőszolgálaton nem lehetett azonnal szerelésre foglalni, az ilyenkor előjegyzésbe tett tételeket lehet utólag szerelésre kijelölni. A gomb megnyomásával a kiválasztott tétel felülről átkerül az alsó táblázatba.

Szerelési igény törlése. Az alsó táblázatban szerelésre kiválasztott tételt lehet törölni. Ha vevői rendelés volt szerelésre kijelölve, a tétel visszakerül előjegyzésbe.

Alkatrészek. Az aktuális termék alkatrészlistáját és a rendelkezésre álló készletmennyiségeket tekinthetjük meg (részleteket lásd a Katalógus leírásánál).

Szerelhető mennyiség. Tájékoztatás az adott termékből összesen hány darab összeszereléséhez van elegendő alkatrész a raktáron.

  Kapcsolat - írjon nekünk!  |   Adatkezelés   |   Copyright: Z-Soft Kft.