Belépés - Regisztráció
 

Raktár

A raktár feladatai

A raktár az egyik legfontosabb részleg egy kereskedő cégnél, ahol sokszor óriási mennyiségű árut kell megmozgatni úgy, hogy az áru ne sérüljön meg. A raktári munka többnyire végrehajtó jellegű, ami azt jelenti, hogy a feladatokat elsősorban az értékesítési és beszerzési osztálytól kapják, - ezeket kell minél rövidebb idő alatt végrehajtaniuk.

A raktári modul a műveletek elvégzésén túl segítséget nyújt a kapott feladatokat ütemezésében is. Könnyen áttekinthető felületen tájékoztatja a felhasználót, hogy mennyi feladat gyűlt össze, és mi az, amit legelőször el kell végeznie.

 • Bevételezés. Ellenőrzik a beérkező áruk mennyiségét és minőségét, és átveszik, ha azok egyeznek a rendeléssel.
 • Előkészítés. Előkészítik és összecsomagolják, vagy speciális esetben összeszerelik a vevő által megrendelt árut.
 • Árukiadás. Tételes ellenőrzéssel átadják a vevőnek, vagy a speditőrnek a vásárolt árut.
 • Készletkezelés. Az optimálisabb helyekre mozgatják az árukészletet, időszakonként ellenőrzik a készlet mennyiségét és minőségét.

A következőkben áttekintjük, hogyan támogatja ezeket a feladatokat a raktári modul.

A program használata

A program kezelőfelülete első ránézésre bonyolultnak tűnik és rengeteg információt tartalmaz. A felület úgy lett megtervezve, hogy a raktáros minden pillanatban lássa, hogy milyen munkák várnak rá. Bal oldalon a fő feladatoknak megfelelően (bevételezés, előkészítés, árukiadás) három táblázatot látunk a feladatokra váró partnerek neveivel, jobb oldalon pedig az egyes feladatok részletező táblázatát ill. adatait találjuk. A munka szervezését segíti, hogy a  tételek időbeli sorrendben jelennek meg, így a mindig a legfelül látszódó munkát kell elvégezni.

 1. Menüsor. Itt szinte minden művelet megtalálható, melyre a program képes.
 2. Funkció gombok. Ezek segítségével lehet a raktárkészletet és a lemondott árukat megtekinteni, valamint vágólapra másolni az aktív táblázat tartalmát.
 3. Bevételezések. A bevételezésre váró szállítmányokat mutatja szállítók neve szerint, érkezési sorrendben.
 4. Előkészítések. A vevők által rendelt árukat mutatja, melyeket elő kell készíteni az árukiadáshoz. Legfelül az a vevő található, akinek legkorábban kell kiadni az árut.
 5. Árukiadás. Az előkészített árukat lehet vevők szerint látni. Kivastagítva jelennek meg azok a vevők, melyeknél a kiadási művelet megkezdődött.
 6. Részletező táblázat. Attól függően, hogy bal oldalon a bevételezésre, előkészítésre vagy árukiadásra váró partnert választottuk ki, ebben a táblázatban láthatjuk a partnerhez tartozó konkrét árutételeket.
 7. Kiegészítő adatok. Itt a bevételezéshez, előkészítéshez vagy árukiadáshoz találunk kiegészítő adatokat és műveleti gombokat, - attól függően, hogy bal oldalon melyik táblázat aktív.
  Kapcsolat - írjon nekünk!  |   Adatkezelés   |   Copyright: Z-Soft Kft.