Belépés - Regisztráció
 

Katalógus

A termékadatbázis

Egy vállalkozás kínálatát azok a termékek ill. szolgáltatások jelentik, melyeket valamilyen módon értékesíteni szeretne. A kereskedő cégek általában egyszerre többféle terméket szoktak kínálni, és a termékekhez általában szakmai támogatást is adnak, melyhez szükség lehet a termékek adatainak rögzítésére is. Kellően széles termékkínálat mellett az árukat érdemes csoportosítani jellegük, típusuk vagy valamilyen más paraméterük alapján. A termékek csoportosítása mind a vevők, mind a dolgozók számára áttekinthetőbbé teszi a kínálatot és megkönnyíti a velük való ügyvitelt.

Többen megkérdezhetnék, hogy miért van szükség külön modulra ehhez a funkcióhoz? Egyrészt egy jól felépített vállalkozásban a termékkínálat meghatározása elkülönül a többi tevékenységtől. Ez az elkülönültség tükröződik a Prizma rendszerben is. Másrészt itt számos olyan funkcióval találkozhatunk, melyek indokolttá tették az önálló modulba történő kiemelését.

A terméknyilvántartás klasszikus formájában meghatározott számú és tartalmú mező rögzítésére van lehetőségünk, mint pl. megnevezés, ár, VTSZ szám, súly, cikkszám, stb. Ezen mezőknek a jellege is kötött, a megnevezés általában szöveges, az ár valós szám, stb. Az ilyen adatbázisnál gyakran előfordul, hogy szeretnénk felvenni egy új terméktulajdonságot (pl. szín), de nem találunk hozzá megfelelő mezőt. Máskor pedig olyan sok mező van előre meghatározva (melynek töredékét használjuk csak), hogy áttekinthetetlen az adatlapunk.

A Prizma rendszerben ilyen problémák fel sem merülhetnek, mert a dinamikus mezők segítségével tetszőleges számú adatot rendelhetünk hozzá bármely termékekhez úgy, hogy a különböző típusoknál más és más adatok jelenjenek meg. A Katalógus modul segítségével az alábbi feladatokat végezhetjük:

  • rögzíthetjük a teljes cikktörzset, melyben áruk, szolgáltatások, eszközök, pénzügyi jogcímek stb. is szerepelhetnek
  • a terméksémák segítségével a tulajdonságok széles skáláját rendelhetjük hozzá termékeinkhez
  • rábízhatjuk a programra, hogy a termékek megnevezését automatikusan állítsa össze a tulajdonságaik alapján
  • csoportosíthatjuk a termékeket különböző szempontok szerint, attól függően, hogy belső felhasználás, vagy publikálásra szánunk (pl. árlista, Internet)
  Kapcsolat - írjon nekünk!  |   Adatkezelés   |   Copyright: Z-Soft Kft.