Belépés - Regisztráció
 

Beszállítói ajánlat

Vannak olyan esetek, amikor nincs elegendő információnk ahhoz, hogy ajánlatot tudjunk adni, mert a feltételek a beszállítótól függenek. A Prizma lehetőséget ad arra, hogy továbbítsuk az ajánlatot a beszerzés felé, ahol feldolgozzák őket, és az eredményt visszaküldik a Vevőszolgálatra. Ezt a lehetőséget legjobban azok a vállalkozások tudják kihasználni, ahol szervezetileg elkülönült az értékesítési és beszerzési osztály.

Ajánlat továbbítása a beszerzési osztálynak

A már rögzített ajánlati tételeket a "Műveletek | Ajánlatok | Ajánlat továbbítása" menü segítségével vagy a Ctrl+Enter billentyű leütésével küldhetjük át a beszerzésnek. A megjelenő ablakban meg kell adnunk, hogy milyen információkat várunk a beszerzéstől (ár, szállítási idő).

A művelettel az ajánlati tétel "Ajánlat?" állapotúra változik és megjelenik a Beszerzés modulban a vevői ajánlatok között (részleteket lásd Beszerzés modul leírásánál). Ezt a műveletet minden olyan tételre meg kell ismételnünk, melyekről információt szeretnénk kapni a beszerzéstől.

Belső üzenet a tételhez

A "Szerkesztés | Üzenet a tételhez" menü segítségével (vagy Ctrl+Ü) kiegészítő információkat küldhetünk a beszerzésnek a tételről. A szöveges ablakba minden olyan adatot beírhatunk, amely segítséget nyújthat a beszerzőknek az ajánlat feldolgozásához.

Ugyanezen a módon a beszerzők is vissza tudnak írni. Ha egy tételhez már van hozzáfűzve üzenet, az igények információs panelen megjelenik egy kis üzenet ikon, melyre ha rákattintunk felugrik az üzenet ablak.

Beszállítói ajánlat feldolgozása

Miután a beszerzési osztály feldolgozta az ajánlatkéréseket és az eredményt rögzítették, az "Ajánlat?" állapotú tétel visszaváltozik "Ajánlat" állapotúvá, és megjelenik a "Beszállítói ajánlatok" ikon. Ha erre kattintunk (vagy a "Műveletek | Ajánlatok | Beszállítói Ajánlatok" menüre), megtekinthetjük a kapott ajánlatokat.

A kezelő felületen kiválaszthatjuk, hogy melyik beszállítói ajánlat felel meg leginkább a vevő igényeinek, és rögtön kiszámolhatjuk az ajánlati árat is. Ha duplán rákattintunk egy tételre, vagy megnyomjuk az "Adatok áttöltése" gombot (zöld), a kiválasztott tétel vastag betűs lesz és az adatai betöltődnek a vevői ajánlatba.

  Kapcsolat - írjon nekünk!  |   Adatkezelés   |   Copyright: Z-Soft Kft.