Belépés - Regisztráció
 

Ajánlat átárazása

Árajánlatoknál szükségünk lehet a kategória kedvezményektől eltérő árak megadására. A tételenkénti átszámolás helyett lehetőségünk van kihasználni az árrés arányos felosztásának előnyeit, - melynek részletes magyarázata az Árkalkuláció leírásában található. Fontos tudnunk, hogy a program csak akkor tud helyesen számolni, ha minden tételnél előzetesen rögzítettük a beszerzési és listaárat.

Az árazásra kétféle lehetőségünk van. Megadhatjuk az árrésből adandó kedvezmény mértékét, de elindulhatunk egy konkrét végösszegből  is.

Árazás a végösszeg megadásával

Miután a vevői igények között ráálltunk egy olyan tételre, mely az adott ajánlatban szerepel, a "Műveletek/Ajánlatok/Árazás végösszeg alapján" menüpont kiválasztásával megjelenik az alábbi ablak:

A program a végösszeg mezőbe felajánlja az ajánlat aktuális értékét, amit átírva adhatjuk meg a kívánt értéket. Ha megnyomtuk a "Rendben" gombot a program átírja a tételek árát és kiszámolja, hogy a megadott összeg milyen mértékű kedvezménynek felel meg. Ha olyan értéket adunk meg, mely alapján az árak a beszerzési ár alá, vagy a listaár fölé mennének, a program "Hibás a megadott érték" üzenetet adja.

A program a számolás során először kiszámolja, hogy listaáron és beszerzési áron mennyi lenne a végösszeg. Ha a megadott összeg a kettő közé esik, egy arányosítási művelet során kiszámolja, hogy ez hány %-os kedvezménynek felel meg. Ha tartományon kívül esik a megadott érték, a program hibaüzenetet ad.

Árazás a kedvezmény mértékének megadásával

Az árazás módja hasonló az előbbihez, csak itt nem a végösszeget, hanem az árrés-kedvezmény %-s mértékét kell megadnunk. A művelet végén itt a program a kedvezmény alapján kiszámolt végösszeget jeleníti meg.

A program úgy számol, hogy az ajánlatban szereplő összes tételnél megnézi a beszerzési- és listaárat, majd a kettő közötti értéket a megadott kedvezmény arányban osztja fel.

Költség kalkuláció

Akár a végösszeg, akár a kedvezmény alapján számolunk, lehetőségünk van bizonyos jövőbeli költségek figyelembe vételére. A program jelenleg az utólagos fizetésből származó kamatveszteséget és a kiszállítás költségeit tudja megbecsülni.

A számításhoz a program felhasználja az Árkalkuláció modulban az egyéb paramétereknél beállított átlagos szállítási költséget (Ft/km) és a bankhitel éves kamatát.

  Kapcsolat - írjon nekünk!  |   Adatkezelés   |   Copyright: Z-Soft Kft.