Belépés - Regisztráció
 

Ajánlat rögzítése

Menete

A vevők, - főleg nagyobb értékű rendelések előtt - gyakran kérnek ár- vagy szállítási ajánlatot. A rendszer nagyfokú segítséget nyújt mind az ajánlati árak, mind a dokumentum elkészítésében. Az alábbiakban lépésenként megmutatjuk, hogyan kell egy ajánlatot készíteni.

 1. Kiválasztjuk a vevőt, akinek készíteni szeretnénk az ajánlatot (bővebben lásd a Vevői igények leírásánál).
 2. Kiválasztjuk az ajánlott tételeket. Miután a kínálati adatbázisban ráálltunk a kívánt tételre, a "Műveletek - Ajánlatok - Új tétel rögzítése" menü segítségével megnyitjuk az ajánlati ablakot, melyen kitöljük az alábbi adatokat:
  • Iktatási szám. Itt kell kiválasztani azt az ügyszámot, melyre az ajánlatunk be lett iktatva. Fontos, hogy ügyszám megadása nélkül nem tudunk ajánlatot készíteni. - Ha még nem iktattuk be korábban az ajánlatot, a + gombbal ezt pótlólag megtehetjük (lásd még az Iktatás témakörnél).
  • Igényelt mennyiség. Az ajánlatkérésen szereplő mennyiség.
  • Árazás. Az egységárat háromféleképpen adhatjuk meg: a) Árkategória kiválasztásával, b) Kategória árhoz százalék hozzáadásával, c) Tetszőleges egyedi érték beírásával.
 3. Ezt annyiszor ismételjük, ahány ajánlati tételünk van. A műveletet bármikor félbe szakíthatjuk és áttérhetünk más munkafolyamatokra, - visszatérve ugyanott folytathatjuk, ahol korábban abbahagytuk.
 4. Ha a kért áru helyett (vagy mellett) egy másik fajta árut (is) szeretnénk ajánlani, célszerű ezt rögtön a kért tétel után felvenni, mivel a dokumentum összeállításakor lehetőségünk lesz az ilyen tételek megkülönböztetésére.
 5. Összeállítjuk és elküldjük a dokumentumot. - Miután kiválasztottuk az összes ajánlati tételt nyomjuk meg a képernyő jobb alsó sarkában lévő "Ajánlat" gombot, mire megjelenik a dokumentum-szerkesztő ablak. Ha nem akarunk speciális megjegyzéseket fűzni a tételekhez a "Nyomtatás" gomb megnyomásával készen is van az ajánlat, - feltéve, ha a vevő adatait és a dokumentum-sablon formátumát korábban már rögzítettük (bővebben lásd a Sablon-szerkesztő leírásánál). Az egyedi beállítások és adatok megadását a Dokumentum készítése témakör írja részletesebben.
  Kapcsolat - írjon nekünk!  |   Adatkezelés   |   Copyright: Z-Soft Kft.