Belépés - Regisztráció
 

A program használata

A fő kezelőfelület

A képernyő első ránézésre rengeteg adatot tartalmaz. Ez azért van, hogy lehetőség szerint minden gyakran használt információ azonnal elérhető legyen, hogy minél kevesebbet kelljen a vevőnek várnia a tájékoztatásra vagy a kért műveletek elvégzésére.

  1. Menüsor. Itt szinte minden művelet megtalálható, melyre a program képes.
  2. Funkció gombok. Ezek segítségével lehet ajánlatot, számlát és egyéb dokumentumokat készíteni.
  3. Állapotjelző. Megmutatja, hogy a program "Ajánlat", "Rendelés" vagy "Árukiadás" állapotban van. A program a különböző ügyviteli állapotokban ugyanarra a parancsra más és más műveleteket is végezhet.
  4. Termék főcsoport választó. Ki-be kapcsolásával a kevésbé fontos, vagy a háttérben tárolt adatok is elrejthetők, ill. megjeleníthetők.
  5. Pénznem választó. Megadhatjuk, hogy a vevővel milyen pénznemben akarjuk ügyletünket lebonyolítani.
  6. Kínálati áruk. A képernyő felső része az eladni kívánt termékeket tartalmazza különféle csoportosításban.
  7. Kínálati áruk információs panel. A kiválasztott áruról mutat részleteket (ár, raktárkészlet stb.).
  8. Vevők és vevői igények. A képernyő alsó része a partnerek és a futó ügyeik (ajánlatok, rendelések stb.) táblázatait tartalmazza.
  9. Igényelt áruk információs panel. A vevői igényről mutat részletesebb információt.
  10. "Mind" jelölő négyzet. Ki-be kapcsolásával a kevésbé fontos, vagy a háttérben tárolt adatok is elrejthetők, ill. megjeleníthetők

A táblázatok közötti vízizszintes és függőleges határoló oszlopok ide-oda tolhatók, mellyel változtathatóak a táblázatok méretei.

A képernyőn mindig van egy aktív elem. A táblázatoknál – alapértelmezett esetben – a sárga háttérszín jelenti, hogy éppen melyikkel dolgozunk. Ez azért lényeges, mert a program ugyanarra a parancsra (pl. billentyű leütésére) mást és mást végezhet az egyes táblázatokban. Pl. az F8-as funkciógomb a partner táblázatban megnyomva a partner adatlapját jeleníti meg, míg az igényeknél az rendelt termék adatait mutatja meg.

  Kapcsolat - írjon nekünk!  |   Adatkezelés   |   Copyright: Z-Soft Kft.