Belépés - Regisztráció
 

Beállítások

Nyomtatók

Képzeljük el, hogy minden egyes árukiadáskor (amihez egyetlen gomb megnyomása szükséges) külön-külön kellene beállítanunk a számla, árukiadási lap, garancialevél, pénztárbizonylat és esetleg göngyölegkísérő lap nyomtatási paramétereit (nyomtató, papírméret, tálca stb.). Ennek elkerülése érdekében a program tartalmaz egy nyomtatás-vezérlőt, mellyel megkerülhetjük az operációs rendszer ez irányú tevékenységét. A beállítások ablak első oldalán az ezekhez szükséges adatokat rögzíthetjük:

  • Dokumentum: a lenyíló ablakban kiválaszthatjuk, hogy a vevőszolgálati program által kezelt dokumentumok közül melyiket szeretnénk beállítani.
  • Automatikus nyomtatás: a jelölőnégyzet kipipálásával előre megadhatjuk, hogy a program mely nyomtatóra küldje automatikusan a kiválasztott dokumentumot. A "Beállítás" gomb megnyomásával egy nyomtató-kiválasztó párbeszédablak jelenik meg, ahol kiválaszthatjuk a kívánt nyomtatót, és beállíthatjuk, hogy a nyomtató melyik tálcájából, milyen méretű lapra és milyen pozícióban (álló vagy fekvő) történjen a nyomtatás. Ezeket a beállításokat a program megjegyzi, és addig, amíg nem módosítunk rajta, eszerint végzi a nyomtatást. Ha nem pipáljuk ki ezt, a program minden egyes nyomtatáskor megjeleníti az operációs rendszer nyomtató-kiválasztó párbeszédablakát, és az ott megadott beállításokkal végzi el a nyomtatást.
  • Nyomtatási példányszám (számla, szállítólevél, pénztárbizonylat): itt adhatjuk meg, hogy hány példányban készüljenek a kinyomtatott bizonylatok.

Megjegyzés: az automatikus nyomtatás beállításhoz a program az operációs rendszeren keresztül külső gyártók által készített illesztő programokat hív meg. Emiatt előfordulhat, hogy több, különböző fajta nyomtató használatakor, egyes esetekben ez a fajta beállítás nem működik megfelelően (hibaüzenet jelenik meg). Ilyenkor mindig egyeztessünk a telepítést végző adminisztrátorral.

Egyéb beállítások

  • Táblázatok betűmérete. bizonyos keretek között módosíthatjuk a főképernyő táblázatainak betűméretét.
  • Adatfrissítés gyakorisága: megadhatjuk, hogy a központi kiszolgálóról milyen gyakran frissítse az adatokat a program.

  • Árukiadási lap nyomtatása: megadhatjuk, hogy árukiadáskor (számla vagy szállítólevél nyomtatásakor) nyomtasson-e a program külön árukiadási bizonylatot.
  • Pénztárbizonylat nyomtatása: megadhatjuk, hogy a program készpénzes számlák esetén automatikusan nyomtasson-e pénztárbizonylatot.
  Kapcsolat - írjon nekünk!  |   Adatkezelés   |   Copyright: Z-Soft Kft.