Belépés - Regisztráció
 

Járatszervezés

A modulnak két fő nézete van. Az egyikben a szállítási igényeket lehet konkrét szállításokba szervezni, a másikon pedig a számlákat és szállítóleveleket lehet elkészíteni.

Szállítások

A főképernyőn felül vannak a napi kiszállítandó igények, alul pedig a konkrét szállítások, Mindkét rész két táblázatra van osztva, igy összesen négy táblázatunk van.

  1. Igényelt szállítási napok. A bal felső táblázat a kiválasztott körzetbe igényelt szállítások napjait mutatja. A szállítási körzetet a táblázat jobb felső sarkában lévő ≡ gombbal választhatjuk ki. Ha van olyan szállítási igény, mely az aktuális napnál korábbra szólt, de nem lett kiszállítva, megjelenik egy szürke, dátum nélküli "- Lejárt -" sor is.
  2. Igényelt szállítási csomagok. A jobb felső táblázaban a kiválasztott napra szóló szállítási csomagok láthatók. A táblázat oszlopaiban a partner neve, a szállítás iránya és címe, az áru súlya és elvihetőségi állapota látható. A szállítási cím mellett a partner elérhetősége is megjelenik (megrendelő / átvevő neve, email címe és telefonszáma). A sorra történő dupla kattintással megjeleníthetők a csomagban lévő konkrét tételek:
  3. Szállítási napok. A bal alsó táblázatban a szervezett járatok napjai láthatók. 
  4. Szállítási csomagok. A jobb alsó táblázatban a szerevezett járatok csomagjai láthatók. A táblázat oszlopaiban ugyanazok az adatok találhatók, mint ami az igények táblázatban szerepel, és a csomagban lévő konkrét tételek is ugyanúgy jeleníthetők meg.

A program felülete helyérzékeny, azaz ugyanazokra a parancsokra az aktív táblázattól függően más-más műveletet végzi a program. Az aktív táblázatot kiemelt színű háttérrel jelzi a program (a kiemelőszín módosítható).

Műveletek

A járatszervezés egyszerűen abból áll, hogy az igéneket felülről le kell pakolni az alsó konkrét járatokba.

  1. Szállítási igények módosítása. Amennyiben valamilyen okból utólag módosítani kell a szállítási adatokon, ezen a felületen könnyen elvégezhető. A módosítandó igényelt szállítási csomagra állva a kért szállítási cím és idő is módosítható (  gombok). A részletező ablakban lehetőség van a csomagon belüli konkrét tételek egyedi módosítására is. Fontos tudnunk, hogy a módosított tétel kikerül az adott csomagból.
  2. Új járat létrehozása. A felső táblázatban látjuk, hogy mit és hova kell szállítani. A kiszállítás első lépéseként meg kell nyitni egy új járatot az adott szállítási körzetnek megfelelően ("Szerkesztés | Új járat indítása" menü, vagy  gomb). Megadhatjuk, hogy melyik jármű mikor induljon, és megjegyzést is írhatunk a járathoz.
  3. Csomagok járatra rakása és eltávolítása. Ha megnyitottuk a megfelelő járatot, a jobb felső táblázatban ki kell választani a csomagot és a "Szerkesztés | Járatra tesz" menüvel vagy  gombbal az alul aktív járatra lehet rakni a szállítási igényt. Ugyanígy, a "Szerkesztés | Járatról levesz" menüvel vagy  gombbal az alsó táblázatban lévő konkrét járatról eltávolítható a csomag.
  4. Árutételek járatra rakása és eltávolítása. Nem csak teljes csomagok, hanem a csomagokban lévő tételek külön is mozgathatók. Ha megnyitjuk a csomag részletező ablakát (dupla kattintással), a járatra rakás és eltávolítás műveletei a konkrét tételekre is elvégezhetők. Erre olyankor lehet szükség, ha a jármű megtelik, vagy a csomagban utólagos módosítás történt.
  5. Járatlista nyomtatása. A "Műveletek | Járatlista nyomtatása" menüvel, vagy a jobb alsó táblázaton állva a  gomb megnyomásával járatlista nyomtatható, melyen a táblázatban szereplő adatok és az összsúly jelennek meg..

Számla és szállítólevél

 A számlázás oldalon az egyes partnerek és a hozzájuk tartozó termékek listái találhatók. A szállítólevél és számla  gombokkal gyorsan elkészíthetők a megfelelő bizonylatok.

 

  Kapcsolat - írjon nekünk!  |   Adatkezelés   |   Copyright: Z-Soft Kft.