Belépés - Regisztráció
 

FejlesztésekFejlesztések

Itt láthatók azok a fejlesztések, melyek nem kapcsolódnak szorosan egy bejelentéshez, vagy több hasonló bejelentés összevonásából születtek. A bonyolultabb munkák és nagyobb lélegzetvételű projektek kerülnek ide tájékoztatási céllal.

 

[6577] Webáruház Kész: 23.06.01 

Webes ügynökök munkáját segíti az új "Kimutatások" oldal, melyen összesítve tekinthetők meg a vevőkhöz tartozó rendelések. Az oldal a "Saját fiók" blokkban jelenik meg a kétlépcsős, ügynöki bejelentkezés után.

[6576] Webáruház Kész: 23.06.01 

A kezdőlapon lévő váltóképek feltöltését segíti az automatikus képméretező. A "Beállítások | Megjelenés" oldalon meg lehet adni a "Teljes oldal max. szélesség" és "Címoldal képváltó képarány" értékeket. Feltöltéskor a program automatikusan ehhez a két adathoz igazítja a képet. Ha a kép kisebb, akkor felnagyítja, ha pedig nagyobb, lekicsinyíti. Ha más a képarány a kép közepéből kivágja a megfelelő arányú képrészletet. A képkonverzió jpg, png és webp fájltípusokkal működik.

[6575] Pénzügy Kész: 23.06.01 

Új, csoportos küldési funkcióval bővült, és megújult kezelőfelületet kapott a tartozáskezelő modul. Mostantól az összes vevőnek egy kattintással egyszerre lehet elküldeni a megfelelő fokozatú fizetési értesítőt. Főbb változások:

 • Fokozatok szerinti színjelölést kaptak a vevők. Zöld: nincs tennivaló, fekete: egyenlegközlés, kék: 1. felszólítás, piros: 2. felszólítás, áthúzott: jogi előkészítés/zárolt vevő.
 • A vevői táblázat alatt egy "Részletek" pipával megjeleníthetők, ill. elrejthetők a konkrét számlák, így ha kiválasztunk egy vevőt, rögtön láthatjuk a részleteket is. - de ha ez nem szükséges, gyorsabban tudunk mozogni a tételek között.
 • Dupla kattintással lehet kijelölni a vevőket a küldéshez. A kijelölést a sor elején pipa jelzi.
 • A csoportos kiválasztást segíti a táblázat címsorában lévő jelölő négyzet, mellyel "Mindenki", "Szükségesek", "Egyenlegközlők", "1. felszólítások", "2. felszólítások", "Jogi előkészítések" lehetőségek közül választhatunk. A "Szükségesek" opcióval azok a vevők jelölhetők be, akiknek épp most szükséges értesítőt vagy felszólítást küldeni. A program ehhez a késés mértékét és a küldések közötti várakozási időt figyeli. A tartozáskezelő megnyitásakor alapból ez a kijelölés aktív.
 • Az "Új dokumentum" helyett "Dokumentum készítése és küldése" gomb van email ikonnal. Ha egy kiválasztás van, vagy egy sincs, akkor megnyomásakor a hagyományos dokumentumszerkesztő nyílik meg. Ha több kiválasztás van, a csoportos küldés indul el. Csoportos küldés előtt választani lehet, hogy a szükséges fokozatú dokumentum, vagy valamely választott sablon alapján legyenek az értesítők kiküldve.
 • A változásokról további részletek itt találhatók.

[6544] Általános Kész: 23.05.01 

A termék adatlapján a jobb áttekinthetőség érdekében külön oldalt kaptak a beállítási "pipák".

[6543] Raktár Kész: 23.05.01 

Megújult-, és remélhetőleg áttekinthetőbbé is vált a raktárak közötti árumozgatás. Már nem szükséges a vevőszolgálati modul használata (bár a lehetőség megmaradt), a raktári modulon belül lebonyolítható az átmozgatás összes lépése:

 • Átfoglalás. A raktárkészlet oldalon egy új, "Műveletek | Átfoglalás másik raktárba" funkcióval az aktuális tétel szabad mennyisége a kiválasztott raktár számára lefoglalható. Ugyanezt a műveletet eddig csak a vevőszolgálat modulban lehetett elvégezni, ha a vevőként a célraktárat jelöltük ki és a forrásraktárból foglaltuk le a kívánt árut.
 • Előkészítés. A célraktár számára a saját raktárból lefoglalt tételeket a többi termékhez hasonlóan elő kell készíteni.
 • Árukiadás. Az előkészített termékek megjelennek a kiadható áruk között a célraktár neve alatt. A "Kiadva" gomb megnyomásával készíthető el a belső szállítólevél. Ezzel a kísérőirattal átvihetők az áruk a másik raktárba, ahol a rajta szereplő tételek bevételezendő áruként jelennek meg.
 • Bevételezés. Az áthozott áruk bevételezése ugyanúgy történik, mint a többi beérkező árunál.
 • A szerviz modulban nincs külön felület a bevételezésre, előkészítésre ill. árukiadásra. Itt a ki-be mozgatás a "Szállítások" oldalon történik.

[6542] Webáruház Kész: 23.04.30 

 • Elrejthetővé vált a kezdőlapon az oldalmenü, így teljes szélességben látszódhatnak az ajánlók és nyitóképek. Az elrejtés aktiválásához a "Beállítások | Alapbeállítások" oldalon kell bejelölni az "Oldalmenü elrejtése a kezdőlapon" opciót.
 • Ha van értékcsökkent termék készleten, a rendelési oldalon megjelenik az "Értékcsökkent termék már XX Ft-tól elérhető!" felirat, melyre kattintva át lehet ugrani az értékcsökkent termék oldalára.
 • A kapcsolódó termékek listája kettévált "Kiegészítők" és "Hasonló termékek" csoportokra, melyek a rendelési oldalon egy-egy összecsukódó blokkban jelennek meg. A két csoport a katalógus modulban a középső táblázat alatt látható, és itt lehet feltölteni a listát..
 • Új lehetőség a jogosultsághoz kötött rejtett értékesítés. Ha egy termék adatlapján bejelöljük a "Weben csak jogosultaknak" opciót, a termék csak azoknak a vevőknek fog megjelenni akiknél ki van választva a "Web jog spec. termékekhez" opció.
 • A részteljesítés opció a jobb áttekinthetőség miatt a tételek végéről átkerült a "Rendelés átvétele" blokkba.
 • Regisztrációnál ha a közterület jellegét (pl. utca) a névhez írják be a program automatikusan átrakje a jelleg mezőbe, és lezáráskor figyelmeztet, ha a jelleg mező nem volt beállítva. Ezzel remélhetőleg lecsökken a hibás törzsadatok száma.

[6508] Árkalkuláció Kész: 23.03.25 

A beszállítói árak elavulásához használt módosítási dátum mostantól csak akkor változik meg, ha árral kapcsolatos adatot írunk felül. A szállítási idő és a gyártói azonosító átírása nem befolyásolja az árak elavulási idejét. Ha valaki változtatás nélkül meg akarja hosszabbítani az árak érvényességi idejét, elegendő duplán rákattintani a dátumra.

[6470] Általános Kész: 23.02.27 

Szállítólevélen a tartozékok eddig a tétel megjegyzésében szerepeltek, mostantól azonban önálló tételekké váltak. Nyomtatásban ez nem jelent változást, de a nyomtatás előtti táblázatban a tartozék sorszám nélküli, önálló sorban látható. Erre azért van szükség, hogy a tartozék a számálzás előtt is megfelelő módon ki legyen vezetve a készletből.

[6375] Általános Kész: 22.12.10 

Megújult a szállítási díjszámítás:

 • A termékekhez hozzárendelhető "Csomagcsoport" tulajdonság "Különleges szállítás" nevet kapott. Tetszőleges számú és nevű speciális termékcsoportot lehet létrehozni, és ezek kiválaszthatók a díjszámítási beállításokban (pl. túlsúlyos v. túlméretes termékek).
 • Új tulajdonság a "Járulékos súly (göngyöleg)", melyet ha hozzárendelünk egy termékhez, az hozzá fog adódni a szállítási súlyhoz.
 • Az eddig számmal jelzett szállítási körzetek (városok adatainál) nevet kaptak (pl. Magyarország, külföld, vidék). A körzetek bővíthetők, módosíthatók, átnevezhetők.
 • Többféle díjszámítás is beállítható a különféle termékekhez, szállítókhoz (járművekhez) vagy szállítási körzetekhez.
 • Ha nincs a körülményeknek megfelelő díjszámítás, a weboldalon a "A szállítási díj pontos értékéről kollégáink hamarosan tájékoztatást adnak" szöveg jelenik meg.
 • A max. csomagsúly és max. rendelési súly beállítása átkerült a járművek adataihoz (logisztika "Törzsadatok | Járművek adatai" oldal). Itt lehet megadni, hogy mely járművek szerepeljenek a díjszámításokban és sorrendiséget is be lehet állítani, ha pl. több szállító is elvinné az árut.
 • A szállítási díj tételét már a webes rendelés lezárásakor hozzá tuja adni a program a rendeléshez, így pl. a díjbekérőnél nem kell már kézzel számolgatni. A funció a bekapcsolását a logisztika modulban a szállítási díj beállításainál ("Beállítások | Szállítási díjak és idők" oldal "Egyebek" fül) a "Tétel hozzáadása webes rendeléskor" kiválasztásával lehet elindítani.
 • Szállítólevél vagy számla készítésekor, - ha már van díj a rendeléshez -, a program nem kéri be újra a díjat, viszont ha több rendelésről összevont bizonylatot készítünk, a program felajánlja a díj újraszámolását. Ez a funkció csak akkor működik, ha csak azokat a szállítási díjtételeket használjuk, melyek a logisztika modul beállításaiban szerepelnek.

      
  Kapcsolat - írjon nekünk!  |   Adatkezelés   |   Copyright: Z-Soft Kft.